Kendini Savunma Düşünceleri

Kendini Savunma Düşünceleri
İlk olarak, saldırgan ve mağdur arasında bir temas olacaktır. Yapılabilecek minimum temas göz temasıdır.
Kendini savunma düşünceleri
 
Tehlikeli bir zamanda yaşıyoruz. Devlet ve polis güvenliği önerse bile, hala beklenmedik durumlardan korunmuyoruz. Hiç kimse, aramızdaki en barışçıl bile olsa, fiziksel çatışmayı daha da kötüleştirebilecek bir duruma girmekten tamamen korunmuyor.
 
Fiziksel bir argümanın sona ermesi
 
Başlangıçta her zaman bir saldırgan vardır: bir şekilde duygusal olarak yüklü bir kişi.
 
temas
 
İlk olarak, saldırgan ve mağdur arasında bir temas olacaktır. Yapılabilecek minimum temas göz temasıdır. Bilinçsiz ya da düşüncesiz bir jestle ortaya çıkabilir.
 
Saldırı, provokasyon veya kurban testi
 
En kötü durumda, hemen bir saldırı uyarısı olmadan gerçekleşir. İkinci bir varyant provokasyon ve genellikle bir soru - örneğin: " Ne bakıyorsunuz? "Üçüncü varyantta, kurban testi, saldırgan çok yetenekli ve kendisi için kurban olarak uygun olup olmadığını, sözde kurbanı sınar.
 
Çok açık bir şekilde, GM Profesör Keith R. Kernspecht bunu kitaplarında belirledi ve ilk öğrenci notlandırma programlarımızda rol yapma oyunlarına dayandı . GM Kernspecht, bütünü ritüel mücadelesinin beş aşaması olarak tanımlar:
 
göz teması
 
Retorik faz
Gösterme ve itme
Vahşi yumruklar, çoğunlukla "Heumacher"
Yerde yatan düşmanı tekmelemek (dejenere evre)
 
Bazı şiddet türleri
 
Saldırı / soygun
Bunlar sağlık ve hayata yönelik saldırılardır. Burada artık eskalasyon yok artık yardımcı oluyor. Bu durumda hayatın için savaşmalısın.
 
huzur bozma
 
Bir kavga genellikle, kendinizi savunmak zorunda kalmadan durumu sakinleştirmeye çalışmak için eskime tekniklerini kullanan bir provokasyondan önce gelir.
 
kolza
 
Bir tecavüzde genellikle daha fazla veya daha az kapsamlı kurban testi yapılır.
 
 
Öz savunma için EWTO aletleri
 
şiddet önleme
 
Şiddetin önlenmesinde, mağdurun rolüne uygun rol almamaya karar verilir. Kendinizi, öğrenme davranışlarınızı, beden dilini ve belirli bir farkındalığı bilmekle ilgilidir.
 
de-eskalasyon
 
De-eskalasyon, şiddete başvurmadan kendinizi nasıl şiddetlendireceğinizi anlatıyor.Şiddetin patlak vermesine yol açabilecek bir durumun nasıl önleneceğini öğrenmek önemlidir.
 
kavga
 
Bunun için, soru açıklığa kavuşturulmalıdır: " Bir önceki yöntemler işe yaramazsa, basit araç ve tekniklerle kendini etkili bir şekilde nasıl savunabilir? "
 
 
EWTO öğrenci sınıf programları
 
EWTO- WingTsun'umuzda, 1 ve 2 nolu öğrenci tekerleği programlarında kendini savunma durumunda hayatta kalabilecek araçları bulacaksınız. 4 yıldırım saldırısını, FrightReaction'ı (her insanda halihazırda mevcut olan reaksiyonları kullanan bir anti-baskın program), çeşitli durumlardan kurtulma ve farkındalık için eğitim yöntemlerini dahil ettik. Stresle mücadele, kendini savunma hukuku gibi teori, kendini savunma durumunda dövmek ve tekme yapmak için yapılan egzersizler, senaryo eğitimi (örn. Silahlara karşı çoklu düşmanlarda davranış, vb.) Diğer bileşenlerdir.
 
Bu ilk iki sınıf, başarılı bir kendini savunma temelidir, ancak onları düzenli olarak uygularsanız ve farklı durumlara uyarsanız. Aşağıdaki öğrenci notlarında, kendini savunma senaryoları yeniden eğitilmeli ve yeniden uyarlanmalıdır. Özellikle zincir ponksiyonları, dirsek ve diz teknikleri kullanılacaktır. Tekniklere ek olarak, tabii ki, yumruk, yumruk kombinasyonları ve anti-ceset dövüşü eğitmeniz ve uygulamanız gerekir. Benim görüşüme göre, tehlikeli bir durumda hayatta kalmak için belirli bir miktarda fitness da gereklidir. Tek başına teknoloji yeterli değildir. Hayatta kalma iradesinin güçlendirilmesi ve etki engellemesinin azaltılması da eğitimin bir parçası olmalıdır. Yüksek öğrenci sınıf programlarında bu temeller genişletilmiştir. Silahlara karşı, birkaç rakip karşısında ve farklı tehlike durumlarında (zemin) nasıl korunacağını öğretir.
 
WingTsun'umuzdaki her şey Blitz Savunma programında inşa edilmiştir ve tekrar tekrar eğitilmeli ve eğitilmelidir. Bu, genellikle sadece kendi yüksek programlarına odaklanan ve yeni başlayan programların önemini küçümseyen ileri öğrenciler için de geçerlidir.
 
Senin GM 
Thomas Schrön
 
TOP
WhatsApp chat
WhatsApp chat