Dövüşten Sonra Kavga

Dövüşten Sonra Kavga
Pilates tercih edilmesi gereken birçok nedeni olan çok yönlü bir egzersiz türüdür
Dövüşten sonra kavga
 
Kendinizi bir saldırgana karşı başarılı bir şekilde savunduğunuzu ve fiziksel olarak hiçbir şeyin başına gelmediğini hayal edin. Biraz rahatsız olabilirsiniz çünkü günlük olmayan bir durumda başka bir insana karşı güç kullanmak zorundaydınız. Sizde ne gibi etkiler var ve bu olaydan sonra psişik olanla birlikte olan ama aynı zamanda olası bir yasal perspektifte neler var?
 
Bir dövüş sanatını ve özellikle Wing Tsun'u çalıştırma motivasyonu çeşitli nedenlere sahiptir. Duygusal ve anlamlı boş zaman aktiviteleri, beden bilincinin ve dengenin eğitimi olsun, en azından korku ya da rezervasyon değildir, günümüzün saldırganlarına karşı kendini savunmak için bir kez daha: Savaş sanatlarımız her alanda uygun cevaplara sahiptir.
 
Eğitim, farkındalık, el becerisi, beceri, denge, beden birliği, algı, zamanlama ve çeşitli deneyim düzeylerinde mücadele ruhu gibi Harika 7 becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Bunlar sonunda tehdit ve saldırıya uğradığımız, etkili bir şekilde savunduğumuz ve hayatta kaldığımız durumlarda bize yardımcı olur. Flaş programlar, yeteneklerimizi geliştirmemiz ve onları bizim için mücadele etmede kullanmamız için bize ilk fırsatları sunuyor. 
 
Ancak, kavga edilmesi ve ustalaştırılması gereken ve dövüşten sonra göz ardı edilemeyecek tehlikeler vardır. Bu, sadece şiddetli durumlar için fiziksel olarak değil, aynı zamanda zihinsel, ahlaki olarak da hazırlanmak zorunda olmadığımız veya WT öğretmenimiz tarafından derste hazırlanmamız gerektiği anlamına gelir.
 
Durumu açıklığa kavuşturmak için aşağıdaki gerçekler:
 
Bir WT öğrencisi, Bay X, güney Pfalz şehir merkezinde küçük bir araba kullanıyor. Bir park yeri tespit edildikten sonra, bu park alanını kullanmak istediği diğer otopark arayanlara işaret etmek için dönüş sinyaline göre ayarlar. Başka bir yol kullanıcısı, 60 yaşındaki Bay Y, arabasını X'in kötü niyetli bir sırıtışla kullanmak istediği park alanına sürüyor.Bay X daha sonra aracından çıkıp 60 yaşındaki çocuğa: “ Neden park yerini benden alıyorsun? Dönüş sinyalini ayarladığımı gördün. "
 
Sonuç olarak, Bay Y çok saldırgan ve X'in kollarına uzanarak yaklaşıyor. Tekrar tekrar kelimelerle: "Peki, snob, şimdi ne yapmak istiyorsun? Yaşlılığa ve tıslaya saygı duyarım! Ya da çantan birini ister misin? "
 

WT öğrencisi bu konunun barışçıl bir şekilde sona ermeyeceğini kabul eder. Arabasına binme ve kaçma zamanı, artık yok. Böylece ellerini yukarı kaldırır ve yüksek sesle yaşlı adamın durması gerektiğini ve kavga istemediğini söyler.
 
60 yaşındaki bu durumdan etkilenmez ve kışkırtıcı bir şekilde sorar: "Dövüşmek istiyor musun? Şimdi size davranışları öğreteceğim! Baban ve annen muhtemelen bunu kaçırdı! "WT öğrencisi hala avuç bakacak şekilde ileriye dönük olarak iki elini tutuyor, yukarı doğru ilerliyor ve yaşlı adamı saldırmaya ve saldırganlıktan kaçınmaya teşvik ediyor. Şimdiye kadar, diğer kişiler olayı gözlemliyorlar.
60 yaşındaki çocuk şimdi o kadar yakın ki, WT öğrencisinin hemen önünde ve ona karşı bir saldırı başlatmak üzere. Yaşlıların fiziksel sinyalleri ve telaffuz edilen sözcükleri, WT öğrencilerinin öznel izlenimlerini uyandırdı, kelimeler burada gerginlik için yeterli değildi ve aynı zamanda kendini fiziksel olarak savunmak zorundaydı.
 
 

60 yaşındaki çocuğun saldırganlığı ve davranışlarının tüm koşulları nedeniyle, WT öğrencisi bu kargaşa durumunda rakibine bir tekme ile vurmayı ve omuz eklemlerinde çift taraflı bir etkiyle başka bir saldırıyı yenmeyi kararlaştırır. Sonuç olarak, yaşlılar dengeyi kaybeder, tökezler ve yere düşer. Parselden hemen sonra WT öğrencisi tekrar yüksek sesle konuşur ve 60 yaşındaki çocuğa şimdi durması gerektiğini bildirir. Yaşlı adam görünüşe göre bu durumu anladı ve ayağa kalkar, arabasına girer ve bu otoparktan ayrılır. WT öğrencisi daha sonra küçük arabasını park yerine park eder ve süpermarkette alışverişe gider. “ Her şeyden önce, kendi kendini savunmada hareket ettim ve her şeyi doğru yaptım” düşünceleri.
 
WT öğrencisi alışverişi bitirip aracına gittiğinde, orada zaten bir polis devriyesi var ve ona kimlik kartını saldırı nedeniyle görmek istediğini ve potansiyel bir şüpheli olduğunu söylüyor.WT öğrencisi artık dünyayı anlamıyor: " Ben kendi kendini savunmada hareket ettim. "
 
Bu gerçek, sadece savaşta değil, farkındalığın eğitilmesinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Eğitmen gerekenleri, özellikle Büyük 7 Becerileri ile ilgili olarak, günlük ve özel yaşamın tüm alanlarına uygulayabilmeniz için eğitmelisiniz. Birkaç EWTO okulunun başkan yardımcısı olarak, öğrencilerime sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda psikolojik ve yasal olarak da savaşmayı nasıl sürdürebileceklerini öğretmeye kararlıyım. Bu fenomen savaştan sonra kavga olarak tanımlanabilir.
 
Her halükarda, bir saldırganla kendinizi başarılı bir şekilde savunduğunuzda aşağıdaki eylemleri gerçekleştirmelisiniz, böylece her açıdan güvenli tarafta olursunuz:
 
Her zaman polisi acil durum çağrısı hakkında bilgilendirin. Bu belgelendi!
Adınızı ve adınızı adlandırın.
Gerçekleri açıklayın. 
Örneğin: Ben bir park yerinde yaşıyorum ... Ben bilinmeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradım.Kendimi savunmak zorunda kaldım ve o zaman bu kişi kaçtı.Saldırı girişiminde bulunmak için bir reklam göndermek istiyorum.
 
Polisin sahada kalmasını bekleyin ve kişisel bilgilerinizi hazırlayın.Polisin doğrudan hizmet üzerine gelmesini teklif etme imkanı da vardır.
 
Eğer itiraz ettiğiniz kişi yaralanma nedeniyle sahada bulunmayabilirse, olumsuz koşullara rağmen ilk yardım önlemlerini almalısınız. Hareketsiz kişilerin yaralanmasına asla izin vermeyin. Bu kişiyle ilgilenmezseniz, yardımdan vazgeçmek gibi olurdu.Yardımın, en azından kurtarma servisinin bilgilendirildiği anlamına geldiği durumlarda. 1'den 4'e kadar olan puanların ikincil olarak ele alınması gerekli olabilir.
 
Bu önlemlerin tümü, öncelikle, öncelikle başlatılmalıdır. Bu, daha sonraki yasal sonuçlar için daha iyi bir başlangıç ​​pozisyonu sağlar.
 
Metin: Thomas Schneider, 
         Kendini Savunma ve Şiddet Önleme için 4. HG WT EWTO 
 
Uzmanı Eğitmen Fotoğraflar: fotolia - 149272866 ve 150594311 | Yazar: Boggy;166035157 | Yazar:  sdecoret; 166108632, 166232751 ve 182294227 | Oluşturan: Prostock studio
 
 
Not: Yukarıda açıklanan olayların hangi hukuki sonuçları olabilir, uzman Thomas Schneider ile yapılan görüşme sonrasında gelecek ay açıklayacağız. Schneider 30 yıldır polis servisine katılmış ve şu anda Federal Polisin Emniyet Müdürü olarak görev yapmaktadır. 1991 yılından beri eğitim düzeninin bir parçası olarak öğretilen ve gelmiştir 2010 yılından beri uygun yasal temeli ile personel güvenliği ve güvenlik ve kolluk teknikleri konusunda polis eğitim polis memurları ve polis memurlarının parçası olarak kullanılabilir. Ayrıca, sivil suç ve gençlik şiddeti önleme konusunda uzman eğitmen olarak polis suçlarını önlemede rol oynamıştır.
 
 
 
TOP
WhatsApp chat
WhatsApp chat